Treneri

Ivan Rodić, glavni trener

 

Nosioc crnog pojasa 5 DAN.

 

Diplomirani profesor fizike.

 

Prve korake napravio je u karate klubu "Vazduhoplovac" sada već   davne 1979. godine i od tada, već 40 godina, ostaje veran klubu, koji sada kao glavni trener, sigurnom rukom vodi.

 

Za crni pojas položio sa 11 godina, 1983. godine, kao najmlađi majstor karatea u to vreme. 

 

Ivan Rodić je bio prvak Jugoslavije u pionirskoj, kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj selekciji, u katama i borbama, 26 puta. Ovo je jedinstven primer kod nas, da je jedan karatista bio uzastopno najbolji u državi, u svim uzrasnim kategorijama, od pionira do seniora, kako u katama, tako i u borbama. 

 

Ivan Rodić je 20 puta nastupio kao član reprezentacije i osvojio 1. mesto na Evropskom Kupu, bio prvak Balkana, treći u Evropi i 4 puta četvrti, prvak Dutch Open turnira, prvak LIU šampionata u Njujorku 3 puta, 5. na Mediteranu i 10. na Svetskom prvenstvu.

 

Nakon završene takmičarske karijere, 1995. godine je završio Long Island University instruktorski program u Njujorku, a nakon toga postao i međunarodni predavač za obuku karate trenera. Na poziv organizatora, održao je 9 seminara za obuku trenera, širom sveta. 

 

Kao prvo trener ženske reprezentacije Srbije u katama, a kasnije i kao selektor iste, u mnogome je doprineo da članice njegove selekcije osvoje mnogobrojne medalje sa Evropskih i Svetskih prvenstava. Izdvojili bi smo bronzanu medalju Marine Kiš na Evropskom prvenstvu i zlatnu na Svetskom Univerzitetskom prvenstvu, bronzanu medalju reprezentativnog kata tima na Evropskom prvenstvu, kao i bronzanu medalju Marije Madžarević na Svetskom prvenstvu. 

 

Ivan Rodić je koautor 12 udžbenika za karate instruktore, koje su izdate u Americi.

 

Ivan Rodić je dobitnik Povelje za građanske zasluge sa medaljom - Zaslužni građanin Zemuna u oblasti sporta za 2015. godinu.

 

  

Aleksandar Danilović, trener za borbe

 

Nosioc crnog pojasa 1 DAN.

 

Viši sportski trener za fitnes i sportove snage, diplomirani trener Sportske akademije i diplomirani ekonomista.

 

Šampion Balkana u borbama. Dva puta 2. mesto na Evropskom kupu u katama.

 

Šampion Jugoslavije u brobama i 3 puta 2. mesto.

 

Počeo da trenira u karate klubu "Vazduhoplovac", čiju je karate školu prošao u celosti i sada prenosi svoje znanje novim generacijama. 

 

Aleksandar Danilović je izuzetan stručnjak u radu sa najmlađima.

 

Učesnik serijala Fort Boyard, gde se istakao kao fizički najspremniji takmičar selekcije Srbije.

 

 

 

 

Simonida Radojević, trener za kate

 

Nosioc crnog pojasa 2 DAN.

 

Diplomirani profesor fizičke kulture, Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

 

Šampion Balkana u katama, vicešampion Evrope, šampion Jugoslavije za juniorke, 1. mesto na Studentskom kupu, šampion Beograda.

 

Od 2008. godine radi kao trener za kate u karate klubu "Vazduhoplovac".

 

Počela da trenira karate u karate klubu "Radnički", gde je, dugi niz godina, Ivan Rodić bio njen trener, sa kojim je sarađivala tokom juniorske i seniorske takmičarske karijere. Sada prenosi znanje novim mladim generacijama kataša.