O klubu

Duh prijаteljstvа, zаjedništvа i pripаdnosti timu provejаvа u nаšem klubu već preko 40 godina, negujući trаdiciju klubа koji je ne sаmo obučаvаo više hiljаdа člаnovа kаrаte veštini, već ih i prаvilno vаspitаvаo. Zаhvаljujući kvаlitetu rаdа i reputаciji jedne od nаjboljih kаrаte školа u zemlji, možemo se pohvаliti ovаko dugim trаjаnjem. Klub je iznedrio veoma mnogo takmičara i državnih reprezentativaca, koji su kasnije postali istaknuti treneri, sudije, funkcioneri Karate Saveza. Teško je prebrojati sve medalje koje su takmičari našeg kluba osvojili na raznim takmičenjima, ali po našoj evidenciji taj broj prelazi 2500 medalja. Zaslužni za uspeh kluba je njegova Uprava, na čelu sa predsednikom kluba Rodić Svetozarom, koji je od nastanka kluba stub njegovog upravljanja i razvoja, zatim klupski treneri, takmičari, članovi i roditelji.

 

Više o klubu možete naći na stranici Klub.

 

O trenerima

Članovi karate kluba "Vazduhoplovac", su kroz višedecenijsku istoriju kluba, imali privilegiju da uče od najboljih trenera srpskog karatea. Veliku zahvalnost dugujemo svim klupskim trenerima, pre svega prvom treneru kluba Pandurov Veselinu, zatim Bogdanović Miomiru, Žikić Jovici, Subotički Siniši, Štiklica Lenku, Zafirović Branislavu, Miličević Milutinu, Stajčić Zoranu, Slobodanu Rajeviću, Demnievski Vladimiru, Škrbić Draganu, Koropanovski Nenadu i Mariji i Jeremić Jovanu. Glavni trener kluba Ivan Rodić, sada sa svojim učenicima Aleksandrom Danilovićem i Simonidom Radojević, nastavlja njihov put i vaspitava nove generacije. Smatramo da je najveći uspeh svakog trenera da pravilno vaspita i na ličnom primeru pokaže prave životne i sportske vrednosti svojim učenicima. Najbolje karatiste, ne samo u takmičarskom smislu, stvaraju najbolji treneri.

 

Više o trenerima kluba možete naći na stranici Treneri.

 

O takmičarima

Pored trenera, najveće bogatstvo kluba su njegovi takmičari. Takmičarski duh je uvek bio dominantan tokom trajanja kluba, pa se on i negovao tokom čitave istorije. Zahvaljujući znanju trenera, upornosti i istrajnosti takmičara, kao i entuzijazmu njihovih roditelja, naši takmičarski rezultati su teško prebrojivi. Takmičari "Vazduhoplovca" su osvajali medalje na svim nacionalnim Prvenstvima i Kupovima, Prvenstvima Balkana, Evrope i Sveta, bili istaknuti reprezentativci svoje zemlje i dostojno reprezentovali klub i zemlju.

 

Više o aktivnim takmičarima možete naći na stranici Takmičari.